Waarom werken in het buitenland een superleuk idee is?

Heb je er wel eens over nagedacht om te gaan werken in het buitenland? Dan is dit hét moment om je grenzen te verleggen en de stap te wagen. Werken...
Geplaatst in: Algemeen   •   Werken   •   Wonen
17 september 2021
Waarom werken in het buitenland een superleuk idee is?

Heb je er wel eens over nagedacht om te gaan werken in het buitenland? Dan is dit hét moment om je grenzen te verleggen en de stap te wagen. Werken in het buitenland is namelijk een mooie kans waarbij je jezelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunt ontwikkelen. Of je nu juist ver van huis en haard wilt werken of juist niet: een baan buiten de landsgrenzen kan op veel verschillende manieren een positief effect hebben. Ook toe aan een nieuw avontuur en klaar met de dagelijkse sleur? Dan kan werken in het buitenland uitkomst bieden. Hieronder zetten we voor je op een rij waarom je dit zou moeten overwegen.

1. Het staat goed op je cv

Heb je een tijdje in het buitenland gewerkt? Dan heb je een pluspunt op je curriculum vitae. Werken in het buitenland is namelijk voor werkgevers een teken dat je flexibel, ondernemend en open minded bent. Precies de eigenschappen waar jouw toekomstige baas naar op zoek is! Bovendien leer je tijdens het werken in het buitenland om op  internationaal niveau samen te werken. En die vaardigheden bieden een mooie aanvulling op je cv en maken je interessant voor toekomstige bedrijven en organisaties.

2. Unieke ervaring

Werken in het buitenland is voor velen een once-in-a-lifetime experience. Je bouwt een leven op in een ander land waardoor je een hele nieuwe kijk op de wereld en je leven krijgt. Tijdens je tijd in het buitenland zul je nieuwe mensen leren kennen waarmee je allerlei avonturen gaat beleven. Een prachtige herinnering waar je na terugkomst nog lang aan zult denken!

3. Andere taal / cultuur leren

Boterhammen met kaas en een glas melk tijdens de lunch is een oer-Hollandse gewoonte die je tijdens je werkperiode in het buitenland gedag zult gaan zeggen. In ruil daarvoor krijg je te maken met een geheel nieuwe cultuur vol verrassingen. Talloze tradities maken plaats voor lokale gewoonten en gebruiken. Als onderdeel van de nieuwe cultuur zul je in veel gevallen ook te maken krijgen met een nieuwe taal. Ideaal om je talenkennis op te frissen en wat bij te leren tijdens het werken in het buitenland!

4. Vakantie combineren met werk

Een van de leukste dingen aan werken in het buitenland? De vrije tijd in een geheel nieuwe omgeving! Op de dagen dat de plicht niet roept kun je lekker op pad om je nieuwe leefomgeving van A tot Z te leren kennen. Je kunt alle hotspots met eigen ogen bewonderen en leert alle verborgen plekjes kennen. Als je familie of vrienden op bezoek krijgt, kun je als gids optreden en al het moois in de buurt laten zien. Work hard, play hard!

5. Netwerk verbreden

Werken in een nieuwe omgeving betekent nieuwe mensen leren kennen. Op professioneel gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Dit zijn de mensen die jou in de toekomst wellicht wel aan een baan kunnen helpen of iets voor je kunnen betekenen op een andere werkgerelateerde manier. Bovendien zul je vrienden voor het leven maken tijdens je verblijf in het buitenland. Perfect om je vrije tijd mee door te brengen, maar ook na het werken in het buitenland zul je deze vriendschappen koesteren.

6. Persoonlijke groei

Tijdens het werken in het buitenland groei je op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk gebied zul je vooruitgang boeken. Zo ben je tijdens deze periode in een ander land geheel op jezelf aangewezen, waardoor je zelfstandigheid een flinke boost krijgt. Zeker als dit jouw eerste ervaring met op jezelf wonen of werken is. Ook leer je jezelf kennen en zul je ontdekken waar je hart en ambities liggen. Een betere zelftest dan werken in het buitenland is er haast niet! 

Is werken in het buitenland iets voor jou en sta je te popelen om je spullen te pakken en richting een ander land te vertrekken? Check onze vacatures!

Deel dit artikel