Toegankelijkheid

Een website voor iedereen

Welkom bij onze toegankelijke website!

Bij Leisureworkers geloven we in inclusiviteit en gelijke toegang tot informatie en diensten voor iedereen, ongeacht hun beperkingen. Daarom hebben we ons uiterste best gedaan om onze website volledig toegankelijk te maken voor alle gebruikers. We willen dat iedereen die onze website bezoekt, een naadloze en bevredigende ervaring heeft, ongeacht hun individuele behoeften.

Wat is webtoegankelijkheid?

Webtoegankelijkheid verwijst naar het ontwerp en de ontwikkeling van websites die toegankelijk zijn voor mensen met een breed scala aan beperkingen, waaronder visuele, auditieve, motorische en cognitieve beperkingen. Een toegankelijke website stelt gebruikers in staat om de inhoud en functionaliteit volledig te begrijpen en te benutten, ongeacht de technologie die ze gebruiken, zoals schermlezers, brailleleesregels of alternatieve invoerapparaten.

Onze toegankelijkheidsmaatregelen

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van onze website hebben we verschillende maatregelen getroffen om de toegankelijkheid te waarborgen. Enkele van deze maatregelen zijn:

1. Heldere en goed gestructureerde inhoud

We hebben ervoor gezorgd dat de inhoud van onze website helder en goed gestructureerd is, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen begrijpen waar ze zich bevinden en waar ze naartoe kunnen navigeren. We hebben duidelijke koppen, paragrafen en lijsten gebruikt om de informatie overzichtelijk te presenteren.

2. Alternatieve tekst voor afbeeldingen

Afbeeldingen spelen een belangrijke rol bij het visuele ontwerp van onze website, maar we begrijpen ook dat sommige gebruikers mogelijk geen toegang hebben tot visuele inhoud. Daarom hebben we alternatieve tekst toegevoegd aan al onze afbeeldingen, zodat schermlezers en andere hulpmiddelen de beschrijving van de afbeelding kunnen voorlezen.

3. Kleurcontrast en leesbaarheid

We hebben zorgvuldig gekeken naar het kleurgebruik op onze website om ervoor te zorgen dat de tekst goed leesbaar is voor iedereen. We hebben gezorgd voor voldoende kleurcontrast tussen de tekst en de achtergrond, zodat gebruikers met visuele beperkingen de inhoud gemakkelijk kunnen lezen.

4. Navigatie en toetsenbordtoegankelijkheid

We hebben ervoor gezorgd dat onze website gemakkelijk te navigeren is, zowel met een muis als met het toetsenbord. Gebruikers kunnen door de pagina’s en interactieve elementen navigeren met behulp van de tabtoets en andere toetsenbordopdrachten. Dit is vooral belangrijk voor gebruikers met motorische beperkingen die geen muis kunnen gebruiken.