Anwärteropleiding

Aan de slag als skileraar of snowboardleraar?

Je vindt skiën of boarden ontzettend tof en je wilt hier meer mee gaan doen. Jouw droom kan werkelijkheid worden en Snowsports Academy kan je daar bij helpen! Snowsports Academy verzorgt opleidingen in eigen beheer. Dit betekent dat Snowsports Academy zelf een Oostenrijks Verband is.

Waarom Snowsports Academy?

1e helft Anwärter = NSI

Het eerste diploma wat je als skileraar of snowboardleraar kunt behalen bij Snowsports Academy is die tot National Snowsports Instructor (NSI). Deze NSI-opleiding is tevens de eerste helft van het Oostenrijkse Anwärterdiploma. Nadat je deze opleiding gevolgd hebt, kun je in zes dagen het Anwärterdiploma afronden in Oostenrijk. De NSI-opleiding bestaat uit de onderstaande dagen:

  • NSI: Theorie en Praktijk – vijf dagen
  • NSI: Coaching & Teaching – twee dagdelen (extra voorbereiding)
De opleiding is een ontzettend leerzame, intensieve en vooral leuke ervaring. Na het doorlopen van de opleiding ben je in staat zelfstandig les te geven op verschillende niveaus. Je leert om zowel volwassenen als kinderen de beginselen van het skiën of snowboarden bij te brengen. Ook gaan we, naast het opleiden, op hoog niveau trainen op je eigenvaardigheid. Kortom, een toffe opleidingsweek!
 
Voordelen van de 1e helft Anwärteropleiding (NSI) opleiding zijn:

2e helft Anwärter

Als je in het bezit bent van het NSI-diploma (1e helft Anwärter), dan kun je verder gaan met de 2e helft Anwärteropleiding. Deze opleiding vindt geheel in Oostenrijk plaats en duurt zes dagen. Van ’s ochtends vroeg tot een uur of twee in de middag wordt er geskied of geboard. Aan het einde van de dag en ’s avonds na het eten zijn de theorielessen. Op de laatste dagen vinden de examens plaats.

Met deelname aan de Anwärteropleiding kun je al lesgeven in Oostenrijk. Je hoeft dus niet op alle onderdelen positief te zijn. De skischool kijkt dan altijd naar je sterke punten en zal je daarvoor gaan gebruiken in de skischool. Dus alleen al met een deelnamebewijs van onze opleiding, mag je officieel lesgeven in Oostenrijk!

Hoe ziet de 2e helft Anwärter eruit?

De 2e helft Anwärter vindt plaats op de Kitzsteinhorn (Kaprun) of, wanneer de sneeuw het toelaat, op Zell am See. We verblijven met het hotel in het pittoreske plaatsje Bruck an der Großglocknerstraße. Tijdens deze super gave, zware en vooral leerzame opleidingsweek gaan we aan de slag met de eigenvaardigheid, komen de schoolse afdalingen weer aan bod en ligt de lat weer iets hoger dan bij de NSI-opleiding. Het lesgeefexamen, wat in de skihal nog in het Nederlands mocht, zal nu in het Duits plaatsvinden.

Na de opleidingsweek heb je diploma in handen met officiële Oostenrijkse erkenning en kun je lesgeven in heel Oostenrijk of andere Alpenlanden. Met dit diploma ben je officieel gecertificeerd om beginners en licht gevorderden les te geven op de piste. Naast het diploma ben je een gave ervaring rijker en heb je weer veel extra meters in de benen.

Partner

Vragen? Neem contact met ons op!